2009. december 7., hétfő

Law Abiding Citizen

"Egy betörés vérengzéssé fajul, az egyedüli túlélőt semmi sem gátolhatja meg abban, hogy megbosszulja szeretteinek halálát. A Törvénytisztelő polgár az Olasz meló rendezőjének új, pörgős akciójelenetekkel teli filmje. Clyde Shelton (Gerard Butler) egy becsületes családapa, akinek feleségét és lányát brutálisan meggyilkolják a félresikerült betörés során. Miután a gyilkosokat elfogják, az ügy Nick Rice (Jamie Foxx), a feltörekvő ügyész kezében landol. Nick az egyik gyanúsítottnak vádalkut, és ezzel együtt enyhe ítéletet ígér, a gyilkos cserébe a társa ellen vall. Tíz évvel később a vádalkut kötött bűnözőt holtan találják, Clyde Shelton rögtön bevallja, hogy ő a tettes. Amikor előzetes letartóztatásba helyezik, figyelmezteti a ranglétrán már feljebb lépett egykori ügyészt, ha nem ismerik el tévedésüket az ügyet tárgyaló kollégáival együtt, minden résztvevő a gyilkosok sorsára jut. Hamarosan megkezdődik a tíz évig tervezett véres sakkjátszma."
Szamomra ez volt az idei legjobb akcio-thriller amit lattam, mindenkinek ajanlom!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

pontosan nem tudom megindokolni...valahogy magaval ragadott az egesz...az emberek tobbsege el a lehetosegekkel...sot, amennyire csak tudja, kihasznalja azokat...a szep emberek a szepseguket,a gazdagok a penzuket, az eszesek az eszuket, es igy tovabb, ez jellemzo vonasa mindannyiuknak. es valahogy ez normalis is. nem tudunk eltekinteni az ilyesfajta elonyoktol, mert kenyszeru jelleggel is tudomasunk van ezekrol. meg ha ezzel sokan nem is onmagukat adjak, hanem csak egy alcat dobnak masok ele. de a filmben nincs ilyenrol szo. a paratlan zsenialitasaval egyutt kepes volt egyszeru emberkent elni, az idiota haverjaival, akik a zullesen, a baseball-on es az epitkezesen kivul nem sokhoz ertettek....de o megis veluk erezte magat onmaganak...nem akart milliokat keresni, nepszeru lenni, elismert es kozkedvelt, s nem is ertette, hogy egyaltalan miert kene ilyen legyen. valahogy latszott rajta az a nyers, oszinte emberseg, ami mar kevesunkben van meg, mert mindannyiunkat megmergez ez az egesz normavilag...tudta, hogy milyen adottsaga van, tokeletesen tisztaba volt vele, megse akart mas lenni...es mikor ilyet tapasztalok, ez engem egyszeruen elkapraztat:)

Névtelen írta...

sajnos, nem tul gyakran... sot, talan meg ehhez hasonloval sem talalkoztam, es talan nem is fogok:) hat igen, ez nem maradhatott ki:)) na o mar egy fokkal jobb mint pattinson, vagy hogy is hivjak:P amugy meg az egyik kedvenc szineszem, talan ezert a favorizalas:)) na:P a film pedig nem a kedvencem, hanem csak az egyik:P inkabb ugy fogalmazok, hogy az utobbi idokben altalam megtekintett es legjobban szivlelt film, mert nem olyan reg lattam:P (ertsd tavalyi ev:P) de mindenkepp dobogos osszetettben is:P